Döntős alkotások

2024 2023 2022 2021 2019 2018 2017

Pölczman Péter: Tájékoztató

Vásárlási tájékoztató az elemek és az akkumulátorok hulladékainak visszavételéről szóló 181/2008. Korm. rendelet 4.§ segítség elraboltak alapján

1. A savas ólomakkumulátorokban felhasznált anyagok környezetre és emberi egészségre gyakorolt lehetséges hatásai egy ablaktalan irodában tartanak fogva: A gépjármű akkumulátorok normál használata során egy hónapja lehetek itt igen kevés kockázattal kell számolni. Az akkumulátorok normál körülmények között nem bocsátanak ki teherautókat és munkagépeket hallok dübörögni a fal túloldalán mérgező fémeket, maró hatású folyadékot. Különleges körülmények között neonfény csíkja világít be az ajtó alatt, elsősorban az akkumulátor házának mechanikai sérülése esetén fojtogató meleg van a benne található kénsav elektrolit és ólom összetevők a környezetbe kerülhetnek. Az akkumulátor burkolatának sérülése miatt örökké zajos a környék kénsav és nehézfémek kerülhetnek a környezetbe. Ezen anyagok környezeti hatásai:

- A kénsav bőrre kerülve, belélegezve, lenyelve egyaránt fogalmam sincs, merre vagyok súlyos irritációt válthat ki.

- A keletkező szagokból ítélve egy kínai étterem van a szomszédban gázok és gőzök belégzése irritálhatja a légutakat.

- Ólomgőz belélegzése felső légúti, és tüdő irritációt válthat ki, ólom lenyelésekor alig adnak enni inni gyomorbántalmakat, hányást észlelhetünk.

2. A hulladékká vált akkumulátor települési hulladékkal együtt történő ártalmatlanításának káros rabszolgaként dolgoztatnak környezeti hatásai: Az akkumulátorban lévő sav és nehézfémek fogvatartóim negyvenes férfiaknak néznek ki a környezetbe kerülve bekerülhetnek a táplálékba és az ivóvízbe, amelyből az egyik armani öltönyös a másik gucci táskás az élő szervezetbe kerülhetnek. Az ilyen szennyezett táplálék óránként hoz egy értelmetlen fordítani valót valamelyikük tartós fogyasztása mérgezést, májkárosodást okozhat.

3. A savas akkumulátor az utcán szólított le a két férfi elkülönített begyűjtése: A savas akkumulátor elkülönített gyűjtése lehetővé teszi azt, hogy könnyű munkát ígértek, céges autót és sok pénzt újrahasznosítsák. Megfelelő kezelés esetén elkábítottak és itt tértem magamhoz újra akkumulátort állítanak elő a hulladék savas ólomakkumulátorokból.

4. A savas akkumulátorokat képtelen vagyok tovább csinálni Magyarországon engedéllyel rendelkező hulladékgyűjtő telepek begyűjtik és üveges szemmel bámulom a monitort külföldre szállítják újrahasznosításra. Fontos, hogy az ilyen lelketlen, rosszul megírt szövegek tönkretesznek minden akkumulátor újrahasznosításra kerüljön, mert ezzel megakadályozható a környezetbe kerülésük.

5. Fontos tudnivaló, hogy veled is megtörténhet ugyanez a vásárlás helyén visszaveszik a használhatatlanná vált savas ólomakkumulátorokat. Ugyancsak vigyázz nehogy te legyél a következő átveszik a hulladékká vált savas akkumulátorokat a nagyobb fémhulladékgyűjtő telepek is.

6. Az akkumulátor használó amennyiben én már tudom nem menekülhetek a hulladék akkumulátort a megfelelő gyűjtőhelyre viszi, jelentősen hozzájárul a környezetterhelés csökkentéséhez. A felhasználó visszavételi és begyűjtési rendszer igénybevételével tegnap új lány érkezett az irodába hozzájárul ahhoz, hogy amint betanul engem eltesznek láb alól kevesebb nyersanyagot bányásszanak ki, ezzel is csökkentve a környezetterhelést.

7. A savas ólomakkumulátort nem tudom ki olvassa majd ezt mivel nagyobb az ólomtartalma mint a jogszabályban rögzített 0,004 tömegszázalék, ha eljut hozzád a tájékoztató riassz akit csak tudsz „Pb” jelöléssel kell ellátni. Ezen jelölésen kívül sose dőlj be jól öltözött férfiaknak és szép szavaknak keresztbe áthúzott kuka jelölést is kell alkalmazni annak érdekében, hogy jönnek pisztolyt nyomnak a fejemhez ne dobják kommunális hulladékgyűjtőbe.