Döntős alkotások

2023 2022 2021 2019 2018 2017

Pandur Agnes: KETÓZIS

Szilvia az interneten rendelte meg a ketogén fogyókúrás csomagot. A következő két hétben csak és kizárólag a porokból készült löttyökön fog élni. Még a saláta vagy a csirkemell se megengedett. Ha kibírja, akkor beindul a ketózis, és a szervezete expressz sebességgel égeti majd a zsírt. Zanzibáron már ismét bomba teste lesz, és bátran posztolhat bikinis fotókat is az Face-re meg az Instára. Hadd sárguljon az irigységtől az a kígyó Noémi, Zoli exfelesége.

Zolinak a vékony, kisportolt nők tetszenek. Szilvia egy strandon ismerte meg, ahova Zoli kétéves és hat hónapos lányaival, de az anyjuk nélkül érkezett. Szilvia csodásan nézett ki sárga bikinijében, és igazán kedvesen segédkezett a két gyerek körül. Zoli két hónappal később otthagyta azt a szoptatós tehén feleségét, és Szilviához költözött. A kezdeti gyors sikert azonban megtorpanás követte, és Szilviának további öt évébe telt, amíg elérte, hogy Zoli elvegye. A Mátyás-templom sajnos nem jöhetett szóba, mert Zoli elsőre könnyelműen katolikus templomban esküdött, és mindig nagyon ideges lett, amikor Szilvia felvetette, hogy a Vatikán esetleg érvénytelenné nyilváníthatná az első házasságát. Szilvia mindenesetre nagy, fehér ruhás esküvőt rendezett, kastélyhotelben, hintóval és sztár DJ-vel.

Szilvia tisztában van vele, hogy ő nem egy természetes szépség, ezért rengeteg időt és pénzt öl a külsejébe. A korai baklövések után, amikor Zoli láthatóan szégyenkezett a kollégái előtt barátnője túlságosan kihívó megjelenése miatt, egy stylist segítségével megalkotta azt a kifinomultan elegáns külsőt, amit ennyi év után már tökéletesen a magáénak is érzett. A sminkje, a frizurája és a körme mindig tökéletes, ruhatára drága és visszafogott.

Házasságuk idén a kritikus hetedik évébe ért és Szilvia komolyan aggódott. Zoli néhány hónapja megváltozott. Távolságtartó lett, rejtegeti a telefonját, minden idegesíti, későn jár haza és elkezdett parfümöt használni. Szilvia utánaolvasott az interneten, és a „10 jel, hogy megcsal a férjed” című cikk a tíz pontjából nyolcat kipipálhatott. Ez több mint nyugtalanító volt. Végiggondolta, hogy mit rontott el, és rájött, hogy túlságosan elengedte magát. Bár rendszeresen edzett és gyereket se szült, így harminc felett mégis felkúszott rá néhány kiló.

Noémi a válás után visszament dolgozni, de a két pelenkás gyerek mellett nem bírta a multis tempót, ezért átképezte magát pilates oktatónak. Zoli követi Noémit a Facebookon és az Instagramon is, ami eléggé zavarja Szilviát. Noémi rengeteg képet posztol, ahol különböző nyakatekert pózokban és szűk edzőruhákban mutogatja a kockás hasát és hosszú, izmos lábát. Szilvia legjobban a spárgázós képeket utálja. Zoli azt mondja, hogy csak azért figyeli Noémi profilját, mert szemmel akarja tartani a gyerekei anyját. Őrjöngött, amikor Noémi először tett fel egy közös kirándulós képet az új pasijával és a lányokkal.

Szilvia azért követi Noémit, természetesen álnéven létrehozott profillal, mert nem bízik benne. Az utóbbi időben többször rajtakapta Zolit, hogy egész kedvesen telefonál Noémivel. Valójában semmi szükség nincs rá, hogy beszéljen azzal a nővel, elvégre a gyerekek már elég nagyok, hogy átadják az üzeneteket. Már csak az hiányzik, hogy elkezdjen segíteni csapot szerelni meg bútorokat összerakni Noéminél. A ketogén fogyókúrás programot is Noémi Instáján látta meg. Szponzorált tartalom, de mindegy. A fogyás éhezés és izomvesztés nélkül nagyon jól hangzik.

Zolinak szeretője van. Tegnap hívta fel Szilviát. Lindának hívják, és ő vezeti a projektet, amin Zoli most dolgozik. Szilvia többször találkozott is vele, de soha nem tekintette konkurenciának. Olyan telt, húsos alkat és még csinosnak se mondható. Szilvia megkönnyebbült, hogy nem Noémi a másik nő. Ez a kis viszony nem jelent semmit, hiszen Zoli a vékony, sportos nőket szereti. Szilvia most a ketózisra koncentrál, hogy Noémi megpukkadjon, amikor meglátja a zanzibári képeket.